About

Rudy (in augustus 2017).

Rudy (in augustus 2017).

Ik ben geboren in 1966. Net te laat om een hippie te zijn dus 🙂
Desalniettemin heb ik toch wel wat neigingen in die zin.

Omdat mijn vader niet veel op had met mensen die hun leven achter een bureau slijten, moest ik een technische richting volgen, wat resulteerde in een A3 metaal/elektriciteit en een A2 elektronica (ahja, plus een diploma bedrijfsbeheer en iets wat een maturiteitsattest heet). Geen idee hoe ik dat moet vertalen naar de huidige termen.

Ik heb nooit in de elektronica gewerkt, en eerlijk gezegd, met wat ik toen geleerd had van elektronica, daar ging ik ook niet ver mee komen.

Omdat begin de jaren 80 de computer zijn intrede deed, onder meer in de vorm van de Commodore 64, de Apple II, de Tandy TRS 80 (ik had een Model III) ben ik na een relatief korte periode in de metaalbewerking (matrijzenbouw, met CNC machines, die ik op het eind ook kon programmeren) in de computerindustrie gerold. Na een paar valse starts, een aantal bijkomende opleidingen en dergelijke, heb ik meestal als consultant gewerkt.

Maar schone liedjes duren niet lang, en op een bepaald moment was ik werkloos, en was het moeilijk om weer aan werk te raken met enkel een diploma middelbaar onderwijs. Dus ben ik in 2005 op de gezegende leeftijd van 39 (bijna 40 eigenlijk) begonnen aan de studies van industrieel ingenieur. Dat heb ik netjes afgewerkt en nu ben ik dus ingenieur. De afstudeerrichting was elektronica-ICT.

Het papiertje heeft geholpen om weer aan werk te geraken, tenminste na ongeveer een jaar, met een bijkomende opleiding van de VDAB in C++ programmeren. Dat het zolang duurde om iets te vinden in een zogenaamd knelpuntberoep zorgde voor nogal wat frustratie, en dat leidde op zijn beurt tot de oprichting van de site geentekortaaningenieurs.be. Die is intussen jammer genoeg ter ziele gegaan omdat mijn provider met de noorderzon verdwenen is, en niets nog werkte. Ter herinnering daaraan heb ik op deze site een categorie “Geen tekort aan ingenieurs” opgericht.

Ik moet eerlijk bekennen dat de jobs voor en na mijn ingenieursdiploma niet echt verschillen qua inhoud en moeilijkheidsgraad. Ik doe dus op dit moment nog steeds ICT al moet ik zeggen dat ik er lang genoeg in gezeten heb, en het gevoel heb dat het tijd is voor iets anders. Misschien volg ik nog een andere opleiding. De dingen die met het meeste aantrekken zijn wiskunde en fysica. En ik ben ook zeer geïnterresseerd in alternatieve energievormen. Wat mij betreft: weg met kerncentrales, en weg met centrales op fossiele brandstoffen. Wat kernenergie betreft, ik maak een uitzondering voor kernfusie, aangezien dit echt schone energie is, maar daar zijn we nog niet, en ’t zal nog wel even duren ook.

Verder ben ik atheist, niet diplomatiek maar wel recht door zee, heb ik een grondige hekel aan politiek en politici, en bij uitbreiding ook aan het Belgisch gerecht. Zoals ieder rechtgeaard deftig mens denk ik dan wel eens. Dat schijnt niet helemaal te kloppen 🙂

Eén ding wat mij zeker karakteriseert is dat ik mij niet veel aantrek van wat mensen van mij denken. Ik doe mijn ding, en het kan me geen zier schelen of dat “aanvaardbaar” en “normaal” is of niet. Mijn adagio in deze is “ik ben normaal, de rest van de wereld is een beetje vreemd”.

In ieder geval, amuseer u op de site, en elders ook. Het leven is te kort om dat niet te doen.